Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович узяв депутатів у резерв

Понеділок, 2 жовтня 2006, 11:02

Кабінет міністрів включив депутатів Верховної Ради до кадрового резерву для державної служби.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 1375 від 28 вересня, повідомляють Українські новини.

Своєю постановою Кабмін вніс зміни у положення про формування кадрового резерву для держслужби.

Відповідно до постанови, депутати Ради, яким після закінчення терміну повноважень або дострокового їх припинення за власною заявою про складання депутатських повноважень, не надана попередня робота (посада) і які не можуть самостійно працевлаштуватися, зараховуються до кадрового резерву на посаді державних службовців 1-3 категорії, призначення на які здійснюються президентом і Кабміном, на основі пропозицій, що подаються Головному управлінню державної служби до 1 листопада кожного року апаратом Верховної Ради.

Як повідомлялося, 12 квітня 2006 року президент Віктор Ющенко направив у Раду непідписаним закон про посилення трудових прав депутатів парламенту.

Ющенко відзначив, що 4 квітня Рада подолала його вето на цей закон, подавши за це 307 голосів, тому він, за Конституцією, повинен його підписати.

Однак, на думку президента, цей закон суперечить Конституції, тому він не може його підписати.

Пропоновані зміни передбачали, що колишні депутати Ради, які після свого працевлаштування втратили роботу, зараховуються до резерву кадрів Головного управління державної служби, і, крім того, будуть мати право на виплату матеріальної допомоги в розмірі 50% зарплати з урахуванням усіх доплат і надбавок, що одержують депутати діючого скликання.

На думку президента, безумовне надання матеріальної допомоги і зарахування до кадрового резерву, тобто незалежно від причин звільнення колишнього депутата означає, що депутат буде одержувати їх навіть у випадку звільнення за власним бажанням.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування