Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує суддям, щоб їх відстежували кожні 90 днів

Понеділок, 2 жовтня 2006, 16:29

Президент Віктор Ющенко пропонує створити ініціативну групу за участі науковців та профільних спеціалістів, результатом роботи якої міг би стати проект реформи у судовій гілці влади.

Таку ідею Ющенко озвучив під час робочої зустрічі з головою Верховного Суду Василем Онопенком щодо ситуації з українським правосуддям, повідомляє прес-служба глави держави.

На початку розмови голова ВС поінформував президента про найгостріші проблеми судової влади – дефіцит фінансування та проблему кваліфікованих кадрів.

Так, тільки на 50% від необхідного профінансована судова гілка влади, дефіцит становить 5 млн. гривень. По суті, це невиплачені зарплати суддям, зазначається у повідомленні.

Друга проблема – ревізія кадрів, оскільки до самих суддів у голови ВС є значні претензії. Такі факти, вважає Онопенко, коли цивільні справи (зокрема, в Криму), а також кримінальні не розглядаються роками, є абсолютно неприйнятними.

У повідомленні зазначається, що голова ВС готує відповідне подання президентові для затвердження нових кандидатур на посади суддів адміністративних судів.

Зі свого боку президент визначив питання фінансів як поточне і запропонував забезпечити щоквартальний моніторинг для вивчення ситуації з фінансуванням судової гілки влади.

Також у питанні судової реформи президент висловив готовність виступити з провідною ініціативою у Верховній Раді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування