Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пообіцяла Морозу "серйозні заходи". Мороз не злякався

Вівторок, 3 жовтня 2006, 10:25

У разі, якщо спікер Олександр Мороз не відправить на підпис президенту закон про мораторій на підвищення цін на житлово-комунальні послуги, ухвалений Верховною Радою, фракція БЮТ вживатиме "серйозних заходів".

Про це з трибуни Верховної Ради заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Я зараз, Олександре Олександровичу, попереджаю вас, якщо ви не підпишете і не відправите з листом президенту закон про мораторій на підвищення цін на житлово-комунальні послуги, наша фракція буде застосовувати достатньо серйозні заходи, щоб не давати вам порушувати Конституцію і нищити народ України", - сказала вона, звертаючись до Мороза.

Тимошенко зазначила, що саме Мороз "свідомо, за домовленостю з Януковичем, загальмував, заблокував цей закон і не передає його президенту".

"Якби Мороз передав би цей закон вчасно президенту, то сьогодні вже не стояло би питання спонтанного підняття тарифів", - сказала вона.

Тимошенко також заперечила тезу про те, що підвищення тарифів пов’язане зі зростанням цін на газ.

"Ціна на газ зросла тому, що у 2004 році Янукович і Кучма уклали угоду з РосУкрЕнерго, і саме з 2004 року почалася корупційна кримінальна модель підвищення ціни на газ", - сказала вона.

Водночас Мороз, відповідаючи на закиди Тимошенко, заявив, що не підпише цей закон, поки Верховна Рада не визначиться з цим питанням.

"Завтра це питання буде з’ясоване Верховною Радою. На себе брати цю місію я не маю права і не буду брати. Я наперед скажу: я все одно не підпишу цей закон до тих пір, поки Верховна Рада не визначиться відповідно до регламенту", - сказав він.

За його словами, у середу до порядку денного буде включено питання "про інформацію спеціальної комісії, інформацію Кабінету міністрів про те, що робиться ними для того, щоб знижувати ціни".

Також, за словами спікера, пропонується ухвалення двох законопроектів "про стабілізаційний фонд для накопичення ресурсів газу українського виробництва".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування