Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визначив, як пересуватимуться Янукович і Мороз

Вівторок, 3 жовтня 2006, 11:59

Президент Віктор Ющенко у вівторок провів зустріч з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Як повідомляє прес-служба президента, Ющенко та Луценко обговорили унормування правил проходження автомобільних кортежів вищих посадових осіб держави, а саме президента, прем’єра та голови Верховної Ради.

Міністр наполягає на запровадженні європейських стандартів у цьому питанні. Президент, який виступив ініціатором такого підходу ще торік, підписав у вівторок відповідний указ, передає прес-служба президента.

Також Луценко поінформував Ющенка про підсумки роботи відомства за 9 місяців цього року та хід виконання указу президента про ліквідацію Державної автомобільної інспекції МВС.

Згідно з цим документом МВС мало створити патрульну службу на базі підрозділів патрульно-постової служби міліції та Державтоінспекції.

За словами міністра процес реформування ДАІ проходить успішно. Зменшення чисельності працівників автоінспекції на третину дозволило збільшити кількість практичних працівників та навантаження на них, підвищити ефективність роботи дорожньо-патрульних служб, посилити вплив на дисципліну учасників дорожнього руху у 2006 році.

Ще одним свідченням успішної реформи Луценко назвав значну кількість виявлених з початку року дорожніх порушень – понад 3,8 млн.

"Здійснені якісні перетворення дозволили вперше за минулі п'ять років досягти позитивних тенденцій в аварійності. За 8 місяців 2006 року на автодорогах України зареєстровано ДТП з постраждалими на 5% менше, ніж торік. При цьому на 9 % зменшилася кількість загиблих учасників дорожнього руху", – поінформував Луценко.

Торкаючись теми боротьби з незаконною міграцією Луценко наголосив на необхідності створити міграційну службу у складі МВС, об’єднавши нинішню профільну службу міністерства з Державним комітетом з питань національностей та міграції.

"Коли ми будемо підписувати з ЄС відповідний договір про реадмісію, вони обіцяють нам надати допомогу у боротьбі з незаконною міграцією. Вони готові допомогти, але було б дуже добре вирішити питання, хто буде розпорядником цієї допомоги", – сказав міністр.

За підсумками розмови Ющенко також звернувся до Кабміну з проханням підтримати проект зі створення в Міжнародного центру підготовки сил підтримання громадської безпеки, який має намір реалізувати французька сторона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...