Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вирішив заблокувати Януковичу шлях у президенти

Вівторок, 3 жовтня 2006, 14:38

Депутат від БЮТ пропонує заборонити судимим особам висуватися на посаду президента, якщо їх не було реабілітовано.

Відповідний законопроект Володимира Яворівського зареєстровано в Раді.

У проекті документу змінено виклад статті 9, згідно з якою "не може бути висунутим кандидатом на пост президента громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку".

Яворівський пропонує викласти цю частину так:

"Не може бути висунутим кандидатом на пост президента громадянин, який має судимість або раніше засуджувався за вчинення умисного кримінального злочину, якщо його не реабілітовано".

Також кандидат у президенти при поданні інформації про себе до ЦВК має подавати також відомості про судимості.

У пояснювальній записці необхідність внесення таких поправок депутат пояснив тим, що "президентом цивілізованої країни повинна бути людина, яка користується незаперечним авторитетом, повагою та є взірцем для наслідування як серед співвітчизників, так і для світової спільноти".

Водночас, за словами Яворівського, нинішній закон дозволяє громадянам, які в минулому здійснили умисні кримінальні злочини (державна зрада, розголошення державної таємниці, вбивство, зґвалтування, шахрайство, хабарництво тощо), стати політичним лідером нації.

Як відомо, кандидатом у президенти, який раніше мав судимості, був Віктор Янукович. Згідно з офіційною інформацією ці судимості були погашені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування