Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент вирішив "помститися" за губернаторів за допомогою облрад

Вівторок, 3 жовтня 2006, 16:52

Президент пропонує парламенту уточнити підстави для розпуску місцевих рад і звільнення сільських, селищних і міських голів.

Про це говориться у проекті закону, внесенному президентом до Ради, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Документом, зокрема, пропонується внести зміни до ст. 78 і 79 закону.

Президент пропонує доповнити ст. 78 закону пунктами, що надають право на розпуск місцевих рад, якщо протягом місяця після початку роботи першої сесії новообрана рада не утворила виконавчі органи влади, а також, якщо не затвердила бюджет у відведений для цього термін бюджетним кодексом.

У ст. 79 президент пропонує уточнити низку пунктів, які дають підстави для звільнення сільського, селищного і міського голови.

Зокрема, президент пропонує закріпити, що повноваження голів можуть припинятися у випадку, якщо він не забезпечує повноважень по організації роботи відповідної ради, а також, якщо рада висловить йому недовіру не менш, ніж двома третинами свого складу в результаті таємного голосування.

При цьому передбачається, що пропозицію про недовіру відповідному голові повинні внести не менше третини депутатів відповідної ради, скріпивши його власними підписами.

Президент пропонує розглядати питання про недовіру голові тільки при наявності висновків постійних комісій ради щодо обґрунтованості такої недовіри.

Президент також пропонує установити, що рішення про недовіру голові може бути ухвалене на референдумі, ініціювати який можуть або не менше третини депутатів відповідної ради, або не менше десятої частини жителів регіону.

У пояснювальній записці до проекту закону відзначається, що його ухвалення буде сприяти підвищенню ефективності місцевого самоврядування в Україні, поліпшенню взаємодії сільських, селищних, міських голів з відповідними радами, запобіганню виникнення конфліктів між ними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування