Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович переклав свій головний біль на губернаторів

Вівторок, 3 жовтня 2006, 18:21

Уряд зобов'язав Раду міністрів АР Крим, обласні, Київську і Севастопольську держадміністрації привести тарифи на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих витрат.

Таке розпорядження закріплене відповідною постановою Кабінету міністрів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до документу, держадміністрації при затвердженні відповідних бюджетів на 2007 рік повинні також забезпечити відшкодування з місцевих бюджетів різниці між затвердженими й економічно обґрунтованими тарифами.

Крім того, уряд зобов'язав держадміністрації протягом жовтня завершити підготовку житлово-комунальних господарств до роботи в осінньо-зимовий період, а до 15 жовтня укласти договори з дочірніми підприємствами НАК "Нафтогаз України" з постачання природного газу в майбутньому опалювальному сезоні.

Кабінет міністрів оцінює ситуацію в ЖКГ як "надзвичайно гостру" і вважає, що встановлення тарифів у ЖКГ на даний час здійснюється непрозоро.

Найбільш низький рівень відшкодування населенням вартості послуг за шість місяців зафіксований у Сімферополі і Севастополі: за водопостачання - відповідно 20% і 27%, водовідвід - відповідно 19% і 18%; у Києві і Севастополі: за послуги з теплопостачання - відповідно 44% і 36%; у Житомирі і Києві: за послуги за утриманням житла (з ліфтами) - відповідно 41% і 44%.

У січні-серпні 2006 року українці заплатили за жилкомпослуги, з урахуванням погашення боргів попередніх періодів, 7,445 млрд. грн (101,1% нарахованих сум), що на 20%, або на 1,243 млрд. грн, більше, ніж у січні-серпні 2005 року.

Рівень оплати населенням жилкомпослуг вищий за середній по країні спостерігався в 16 регіонах. Найбільші показники оплати, зокрема, в Івано-Франківській, Сумській, Миколаївській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Київській областях і Севастополі (110,8-105,3%).

Крім того, заборгованість населення з оплати жилкомпослуг у серпні-2006 скоротилася на 0,5% і до 10 вересня склала 5,899 млрд грн. Середній термін заборгованості за всі послуги - 6,4 місяці.

Максимальне зменшення заборгованостей з оплати жилкомпослуг спостерігалося в Одеській, Київській, Вінницькій і Миколаївській областях (2,7-2,0%), тоді як у Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Черкаській, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській і Рівненській областях заборгованість зросла (4,8-0,2%).

У Харківській області і Києві сума заборгованості залишилася на рівні липня поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування