Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров звинувачує Тимошенко в брехні на розкладачці

Середа, 4 жовтня 2006, 13:20

Перший віце-прем'єр Микола Азаров звинувачує попередні уряди у погіршенні фінансового становища "Нафтогазу України".

Про це він заявив на прес-конференції після засідання Кабміну, коментуючи висловлювання попередніх урядів про детінізацію економіки.

"Тоді розповідали про програми "Контрабанда-стоп", з тінню боролися на розкладачках і ковзанах... Насправді "Нафтогаз" змусили взяти кредити і перекачали їх у бюджет. Це боротьба з тінню чи свідомий злочин перед народом?", - обурився Азаров.

"Навіщо ж неправду розповідати, справжню брехню!", - додав він.

За словами Азарова, перед урядом стоїть завдання – "зібрати весь газ, що розтринькали попередні уряди".

Перший віце-прем'єр додав, що їхньою метою є консолідувати весь газ внутрішнього видобутку, домогтися вигідної ціни на російський газ, а також "максимально оздоровити" фінансове становище "Нафтогазу України".

"Зниження ціни на газ для населення можливе після мобілізації в одних руках усіх ресурсів газу, що добувається в країні", - сказав Азаров. При цьому він висловився за "мікшування" українського і російського газу в сфері теплокомуненерго.

На питання, які тузи має Україна у переговорах з Росією, Азаров відповів: "Борги по газу, нерозрахунки по газу – здається, що одні шістки на руках. А тузи – це газотранспортна система і ми прокачаємо російський газ. І є впевненість, що наша делегація не буде тим, хто просить на переговорах, а виступить із сильною позицією і прем'єр знайде вихід із ситуації".

При цьому перший віце-прем'єр сказав, що "росіяни не гірше за нас знають ситуацію, в яку потрапив "Нафтогаз".

"Ситуація у ПЕК, м'яко кажучи, непроста. Але ніякої провини нашого уряду в цьому немає", - додав він.

На питання, чому Азаров перед приходом в уряд обіцяв більш високий економічний ріст, ніж прогнозує зараз, перший віце-прем'єр відповів: "Я що, знав, що 2 млрд. нашого газу продані невідомо куди? Я міг би зараз годину розповідати про те, що я тоді не знав і це суспільству було б цікаво, і прокуратурі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування