Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко повернув матерям-одиначкам те, що в них забрав Янукович

Четвер, 5 жовтня 2006, 14:25

Президент Віктор Ющенко зупинив постанову уряду про скасування виплат одиноким матерям і молодим педагогам.

Як сказано у повідомленні прес-служби президента, "з метою захисту та підтримки соціально незахищених верств населення" Ющенко задіяв інструмент зупинки дії актів Кабінету міністрів.

У прес-службі нагадали, що 22 вересня президент звернувся з листом до прем’єра Віктора Януковича, в якому запропонував Кабміну переглянути свої рішення щодо зупинки матеріальних виплат одиноким матерям і молодим педагогам.

"Унаслідок цього уряд своїм рішенням від 26 вересня відновив введення виплат вчителям і зараз працює над поновленням виплат матерям", - сказано у повідомленні.

Як відомо, перед цим Кабмін власною постановою зупинив виплати одиноким матерям на дітей до досягнення ними 23-річного віку в разі, якщо діти навчаються у вищих навчальних закладах.

Цією ж постановою Кабмін скасував передбачену з початку наступного року грошову адресну допомогу випускникам-педагогам, які зобов’язалися не менше трьох років пропрацювати у школах та профтехучилищах, визначених державою.

На переконання президента, рішення про зупинку дії цих постанов не відповідало конституційному принципу, за яким права людини повинні визначати зміст державної діяльності, а також ішло в розріз із положеннями Універсалу про підвищення добробуту громадян і боротьбу з бідністю.

"Матеріальна допомога породіллям, одиноким матерям та вчителям є ініціативою президента Віктора Ющенка і відповідає положенням його передвиборної програми "Десять кроків назустріч людям", - нагадали у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування