Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ГОТУЄТЬСЯ ДО ГАЗУ ПО $200-210

Четвер, 5 жовтня 2006, 16:39

Прем'єр-міністр Віктор Янукович переконаний, що 2007 рік стане останнім роком, коли Україна буде мати пільгову ціну на газ.

Про це він заявив у четвер на нараді з адміністративно-господарським активом Миколаївської області, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

"Ціна на газ для України повинна бути 200-210 дол. за тисячу кубометрів уже на наступний рік. Ми, звичайно, паузу одержали, і, я сподіваюся, ціна буде 130 дол., але я думаю, це буде останній рік", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що сусіди України вже мають більш високу ціну на газ. Так, за його словами, ціна на газ для Білорусії в наступному році складе 140 дол. за тисячу кубометрів, для країн Прибалтики і Закавказзя – на рівні 200 дол., для Польщі – 180 дол., для Румунії – близько 300 дол.

Прем'єр підкреслив, що підвищення ціни на імпортний газ для України до європейського рівня з одного боку серйозно вплине на рівень конкурентноздатності української продукції, а з іншого боку – на населення.

Тому, зазначив Янукович, уряду необхідно серйозно подумати над тим, як і за рахунок чого підвищити зарплату вже в наступному році.

Він також попросив тих представників Миколаївської області, що зібралися в залі, окремо обговорити свій план дій для пом'якшення наслідків підвищення ціни на газ.

"Я загострив на цьому питанні вашу увагу і час не випадково", - сказав Янукович. "Ті, хто не вирішать це питання, - вони випадуть з колії", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування