Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Нового року януковичі очікують конституційної більшості

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 17:01

Віце-прем'єр, міністр будівництва та архітектури Володимир Рибак не бачить протистояння між прем'єр-міністром Віктором Януковичем та президентом Віктором Ющенком.

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Я не бачу ніякого протистояння. Повноваження як Віктора Ющенка, так і Віктора Януковича прописані в Конституції. Проблема у відсутності рамкових законів, які чітко регламентують діяльність президента й прем'єра", - зазначив Рибак.

При цьому він додав, що "не можна говорити про те, що хтось із двох Вікторів прагне бути першим, між ними йде притирання".

Стосовно ситуації з коаліційними переговорами, Рибак висловив упевненість, що "багато депутатів з "Нашої України" готові увійти в коаліцію на умовах, які ми їм зараз пропонуємо".

"Також коаліція поповниться депутатами з БЮТ. Ми очікуємо появи в парламенті конституційної більшості до Нового року незалежно від того, чи буде підписано угоду між фракціями Партії регіонів і "Нашої України", - додав він.

Рибак підтвердив інформацію, що у 2002-му Партія регіонів та "Наша Україна" готувалися йти на вибори спільним блоком, при цьому на питання, чому зірвалися переговори, він відповів: "Правду кажуть, що там, де два українці, три гетьмани".

"Ця характерна для українців риса шкодить усім переговорам - у 2002-му все впиралося у розподіл посад", - пояснив віце-прем'єр.

Говорячи про питання, пов'язані з проведенням адміністративної реформи, Рибак зазначив, що "реформування органів місцевого самоврядування - це другий етап прийняття змін до Конституції".

"У контексті адмінреформи я розглядаю й реформування ЖКГ. Зокрема, зараз ми готуємо Житловий кодекс, який, думаю, ВР прийме у першому кварталі 2007 року", - додав він.

При цьому віце-прем'єр підтвердив інформацію, що у проекті Житлового кодексу є норми, які передбачають можливість виселення з квартир боржників: "Однак ми плануємо розробити механізм, який дозволятиме забезпечити від виселення простих людей, які з якихось причин не заплатили за квартири".

"Якщо у двокімнатній квартирі мешкає пенсіонер, дохід якого зрівнянний з квартплатою, то держава повинна компенсувати йому 85% платежів. Але якщо в людини є заборгованість, а вона під'їжджає до будинку на Мерседесі, нехай живе в автомобілі", - пояснив Рибак.

"Я боюся лише того, щоб норми, про які ми з вами говоримо, не використали вибірково для зведення рахунків", - додав він.

Стосовно заходів, направлених на скорочення споживання газу, Рибак зазначив, що необхідно налагодити систему обліку – "ввести лічильники".

"Не всі комунальні служби в цьому зацікавлені, оскільки зараз вони можуть на власний розсуд списувати будь-які обсяги газу на мешканців, чиї квартири не обладнані лічильниками. Обсяги такого списання - близько 30% газу, щороку спожитого у системі ЖКГ", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування