Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Решту "нашоукраїнців" коаліція звільнить за 2 тижні

Середа, 1 листопада 2006, 14:04

Верховна Рада на наступному пленарному тижні може повернутися до розгляду питання щодо відставки двох міністрів-нашоукраїнців – міністра охорони здоров’я і міністра сім’ї, молоді і спорту.

Про це після закриття засідання Верховної Ради в середу заявив лідер комуністів Петро Симоненко.

За його словами, саме це стало причиною того, що фракція КПУ у середу підтримала пропозицію проголосувати за відставку лише двох міністрів.

"Фракція комуністів наполягає на тому, аби у вівторок були відправлені у відставку всі чотири міністри-ношоукраїнці. Але, виходячи з того, що уряд повинен працювати і виходячи з пропозиції прем’єра, що він у часі віднесе це питання (відставки) на наступний пленарний тиждень, ми погодилися і розглянули тільки дві кандидатури", - сказав Симоненко.

Він також зазначив, що вітає ідею заслухати на наступному пленарному тижні інформацію ще трьох міністрів – внутрішніх справ, закордонних справ і оборони.

"Думаю, це якраз і буде випробуванням для кожного міністра", - сказав лідер КПУ.

На питання, чому не були запропоновані кандидатури від коаліції на посаду міністрів охорони здоров’я і сім’ї, молоді та спорту, Симоненко відповів:

"Кадровий потенціал є, просто окремі питання узгоджуються з президентом".

"Коли ж вирішимо це остаточно, то я запропоную прем’єру конкретні кандидатури", - сказав він.

Водночас член Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що партія не втрачає надії залучити "Нашу Україну" до широкої коаліції.

"Залишаємося на позиціях, що "Наша Україна", можливо, перегляне своє рішення і все ж таки увійде до коаліції", - сказав він.

Депутат зазначив, що, можливо, ця ситуація вирішиться "за тиждень-два".

Водночас, за його словами, якщо заяви міністрів (Павленка і Поляченка) не будуть відкликані і залишатимуться у секретаріаті Верховної Ради, то вони будуть розглянуті.

Коментуючи можливу відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Мірошниченко сказав:

"Щодо долі Луценка, Верховна Рада визначатиметься після його звіту, а щодо квоти президента, то вони залишаться на своїх посадах однозначно, бо це (призначення і звільнення) – виключно повноваження президента".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування