Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІНТЕРПОЛ СФАЛЬСИФІКУВАВ ВІДОМОСТІ ПРО ЩЕРБАНЯ?

Середа, 8 листопада 2006, 15:46

Американські адвокати екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня стверджують, що США не висували йому звинувачень у вчиненні жодного злочину.

Про це на прес-конференції в Києві сказала одна з адвокатів Щербаня Джейн Московіц.

Свою заяву вона мотивувала тим, що попри звинувачення, висунуті Щербаню в Україні, "жодного офіційного ордеру на арешт чи іншого звинувачувального документу не було надано уряду США з боку України або вручено Володимиру Щербаню у США".

Крім того, адвокати вважають, що документи, надіслані українським бюро Інтерполу, а також відомості про Щербаня "у червоній картці Інтерполу" є сфальсифікованими.

"В інформації Інтерполу брехливо стверджується, що пан Щербань є злочинцем. У дійсності, його ніколи не визнавали винним у жодних злочинах. Також брехливо стверджується, що Сумський суд видав ордер на арешт Щербаня 5 травня 2005 року і виніс вирок про 12 років тюремного ув'язнення", - зазначив інший адвокат Хореа Мокану.

"Сумський суд не видавав жодного ордеру або наказу і не засуджував Щербаня до 12 років ув'язнення", – підкреслив він.

При цьому Мокану додав, що у процесі розслідування виявилося, що ордер на арешт, ніби-то виданий судом міста Суми, насправді є рішенням про затримання терміном на три дні.

Водночас адвокати не змогли відповісти на запитання, чи повідомили вони про фальсифікацію документів, вчинену, за їх словами, українським бюро Інтерполу, до центрального офісу цієї організації у Ліоні.

Зокрема, представник компанії "Diligence LLC", яка розслідувала звинувачення проти Щербаня на його прохання, Денис Трифонов зазначив, що "Інтерпол працює таким чином, що штаб-квартирі в Ліоні національні бюро Інтерполу підпорядковуються не повністю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування