Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧЕРЕЗ ТАРАСЮКА "НАША УКРАЇНА" ЗАБЛОКУВАЛА ТРИБУНУ

П'ятниця, 1 грудня 2006, 09:43

Фракція Нашої України заблокувала трибуну під час розгляду питання про звільнення міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Їм намагались перешкодити представники КПУ та Партії регіонів.

У засіданні Верховної Ради оголошено перерву на 30 хвилин, оскільки БЮТ та Наша Україна вимагали перервати розгляд цього питання.

Перед цим Мартинюк оголосив розгляд постанови та подання прем'єра про звільнення Тарасюка.

На питання представника БЮТ Олександр Турчинов про те, чи консультувалась антикризова коаліція з президентом щодо звільнення Тарасюка, оскільки той належить до квоти Ющенка, Мартинюк зазначив:

"У конституції зазначено що президент вносить до Верховної Ради подання про призначення міністра оборони і міністра закордонних справ. Тут слова про те, що він робить подання про звільнення, немає".

Водночас він навів у приклад інший пункт статті Конституції, згідно з яким зазначається, що "президент вносить подання про призначення на посаду і звільнення з посади голови СБУ".

Водночас представник "Нашої України" Юрій Ключковський зауважив, що питання про звільнення Тарасюка мав розглядати комітет з національної безпеки, який має на це визначені строки, які ще не добігли кінця. "Комітет не встиг розглянути", - зауважив Ключковський.

Він також наголосив, що питання про звільнення Тарасюка "чомусь розглядав комітет з питань держбудівництва, який не має до цього відношення".

Водночас представник Партії регіонів Ярослав Сухий наголосив, що Тарасюк був призначений міністром постановою Верховної Ради. "Тому ми маємо повне право його зняти", - наголосив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування