Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз попереджає Україну, що не володіє ясновидінням

Понеділок, 4 грудня 2006, 15:28

Європейський комісар з питань зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що Європейський Союз хотів би бачити Україну частиною так званого "економічного сусідського співтовариства".

Таку заяву єврокомісар зробила у понеділок у Брюсселі, представляючи нові пропозиції Європейської комісії, спрямовані на поглиблення європейської політики сусідства, у рамках якої також здійснюється співробітництво Україна-ЄС.


"Я думаю, що є багато можливостей привести Україну якнайближче до Європейського Союзу, і, як я говорила, у довгостроковій перспективі це - ідея мати так зване економічне сусідське співтовариство", - сказала Ферреро-Вальднер.

"Але в той же час я також говорила, що майбутнє неможливо передбачати в даний момент, і я думаю, що наші українські партнери розуміють це дуже добре", - цитує її слова "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим Ферреро-Вальднер висловилася за те, що українська сторона повинна використовувати всі можливості, які існують на даний час, у тому числі й інвестиційний фонд, що також є одним з пунктів нових пропозицій Європейського Союзу у відношенні європейської політики сусідства.

Характеризуючи європейську політику сусідства з Україною, Ферреро-Вальднер відзначила, що "ми вже працюємо дуже добре".

"Звичайно, ви бачите, є набагато більше можливостей, як, наприклад, поглиблена угода про зону вільної торгівлі після того, як наприкінці 2006 року або на початку 2007 року буде закінчено процес приєднання України до СОТ", - підкреслила вона.

У зв'язку з цим єврокомісар висловила надію на якнайшвидший початок переговорів з даного питання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування