Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє субсидії, а Черновецькому загрожує відповідальність

Вівторок, 5 грудня 2006, 14:38

Кабінет міністрів має намір спростити процедуру одержання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню в рамках постанови, яка буде ухвалена на засіданні уряду в середу.

Про це повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник на селекторній нараді у вівторок у Києві.

Відповідно до цієї постанови, для оформлення субсидій необхідно буде надати тільки два основних документи: квитанцію з новим розміром квартплати й електроенергії і довідку про сукупний дохід родини.

Таким чином, довідка про наявність або відсутність боргу з оплати житлово-комунальних послуг буде непотрібна.

"Уряд зробить усе для захисту населення, для соціальної підтримки, щоб жодна людина не відчула підвищення тарифів", - заявив Табачник, відзначивши, що тепер субсидію зможуть одержати всі, незалежно від того, є в них чи ні борг за попередні місяці.

Він нагадав, що Кабінет міністрів вважає за необхідне перевірити обґрунтованість підвищення тарифів у ряді регіонів. "Якщо буде потрібно Кабінет міністрів готовий вжити більш жорсткі заходи", - заявив він.

Табачник повідомив, що якщо раніше середній сукупний дохід родини, яка зверталася за оформленням субсидій, складав близько 600 грн., те тепер у низці регіонів середній дохід родин, що будуть мати потребу в субсидіях, складе 1,5-1,7 тис. грн.

Він підкреслив, що Кабінет міністрів має намір зробити все можливе для запобігання черг на оформлення субсидій, у зв'язку з чим керівництво областей, Криму, Києва і Севастополя буде нести персональну відповідальність за організацію видачі субсидій.

Зокрема, Табачник доручив керівникам регіонів перевести роботу відділів субсидій у ЖЕКах на двозмінний робочий день для того, щоб забезпечити безперебійну роботу з 08.00 ранку до 19.00, а якщо буде така необхідність, то і до 20.00.

Табачник нагадав, що Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої оформлення субсидій можливе протягом двох місяців із дня підвищення тарифів (до 1 лютого).

У свою чергу міністр праці і соцполітики Михайло Папієв висунув пропозицію про те, щоб уможливити оформлення субсидій протягом двох місяців із дня одержання квитанції, тобто до 1 березня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування