Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник вирішив зробити подарунки журналістам

П'ятниця, 8 грудня 2006, 17:14

Кабінет міністрів має намір безкоштовно передати майно колективам редакцій державних та комунальних друкованих ЗМІ.

Про відповідний законопроект повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник.

За його словами, законопроект передбачає безкоштовну передачу приміщень редакцій, майна, обладнання, типографій, трудовим колективам редакцій на довічне використання.

"Це надзвичайно важливий, новаторський законопроект, який є складовою частиною законодавства про свободу слова та соціальний захист журналістів, оскільки посилює правову основу незалежної діяльності друкованих ЗМІ. Крім того, він дозволить створити матеріальну базу для самоокупності видання", – зазначив Табачник.

За його словами, поки що проект Закону направлено на доопрацювання враховуючи пропозиції Національної Спілки журналістів, Міністерства юстиції та Фонду Держмайна.

"Трудові колективи отримують майно безкоштовно і в довічне використання. А тому, необхідно чітко прописати механізм, який би унеможливлював проведення незаконних операцій з нерухомістю" ,- зазначив віце-прем‘єр.

Крім того, Табачник проінформував, що Національна Спілка журналістів пропонує реалізовувати роздержавлення друкованих ЗМІ у два етапи.

"Поетапність необхідна для того, аби колективи міських чи районних газет встигли підготуватися до цього процесу" ,– пояснив віце-прем‘єр.

За його словами, сьогодні вже близько 45 редакцій обласних, міських і районних газет готові взяти участь у першому етапі, на другому етапі у процес будуть залучені інші редакції державних друкованих ЗМІ.

Ще одна інновація, яка, за словами Табачника, заслуговує на увагу – це можливість безоплатно отримати приміщення не лише друкованим ЗМІ, а й тим творчим колективам, які виникли на їх основі - це місцеві теле- та радіокомпанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування