Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов вирішив, що Мороза атакували рейдери

П'ятниця, 26 січня 2007, 17:40

Член фракції Партії регіонів Сергій Ківалов висловлює побоювання, що в Україні об'єктами рейдерських атак стають вищі органи державної влади.

Так він прокоментував рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області про заборону голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати й оприлюднювати закон про Кабмін, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Дуже погано, коли "героями" рейдерських атак стають окремі люди, яким народ довірив високе звання судді, кидаючи тим самим тінь недовіри на своїх колег, на вітчизняне судочинство", - зазначив Ківалов.

За його словами, визначення Мукачівського суду "вражає юридичною безграмотністю, недбалістю укладання, а головне - відкритим викликом, кинутим упорядником основним положенням Конституції країни".

Депутат зазначив, що "якщо вірити популярному визначенню, рейдерство - загальна назва ланцюжка операцій, що за допомогою недосконалостей у законодавстві дозволяє відібрати активи в законних власників, з метою наступного присвоєння, перепродажу або знищення".

"У даному випадку, один єдиний громадянин, підмінивши собою більше 37 мільйонів громадян України, що обрали Верховну Раду навесні 2006 року, намагається диктувати парламенту, що робити, а чого не робити", - заявив Ківалов.

"Мало того, вимагає від парламенту те, що Конституція не дозволяє! Та такої нахабності будь-який рейдер може тільки позаздрити! Цікаво, який наступний крок?", - запитав він.

На думку Ківалова, на парламент і його голову намагаються тиснути з метою "змусити законодавчу владу країни до здійснення антиконституційного діяння – перешкоджанню набуттю законної сили закону про Кабінет міністрів".

За словами депутата, "залишається радіти, що Мукачівський суд не зобов'язав "всіх інших юридичних і фізичних осіб" зробити насильницьку зміну конституційного ладу або захоплення державної влади".

На його думку "інцидент із вищевказаним рішенням Мукачівського міськрайонного суду вимагає уваги Генпрокуратури: чи немає тут ознак навмисного винесення суддею свідомо незаконного і несправедливого рішення?".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування