Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко піде зі своїм вето на мораторій у Конституційний Суд?

Вівторок, 9 січня 2007, 17:18

Заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк вважає, що існують правові підстави для звернення в Конституційний Суд у зв'язку з продовженням мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Так він прокоментував журналістам подолання парламентом вето президента на відповідний закон, повідомляє Ліга.

Яценюк нагадав, що для звернення в Конституційний Суд має бути або рішення глави держави, або звернення 45 народних депутатів. Він не виключає, що таке звернення буде спрямоване до КС.

Представник секретаріату зазначив, що сьогоднішнє голосування нагадало йому історичний досвід з 32-го по 74-й рік, коли в селян забрали паспорти і не давали їм можливості виїжджати за межі сіл.

На його думку, сьогодні відбулася аналогічна ситуація – у селян забрали право вільно розпоряджатися своєю власністю.

"Чому хтось з державних чиновників думає, що він знає краще, що селянину робити з тією чи іншою землею, він сам визначиться", - сказав Яценюк. На його думку, усе це нагадує "соціалістичні підходи двадцятилітньої давнини".

За словами Яценюка, країна рухається ринковими методами, але застосовує при цьому, м'яко кажучи, неринкові механізми:

"Ми говоримо, що ми вступаємо до СОТ, ми говоримо про те, що ми країна ліберальна і ринкова, але створюємо цілі ринки для дрібних угруповань окремих українських латифундистів, що завдяки тому мораторію будуть і далі скуповувати українську землю в селян за півціни, а потім, після мораторію, продавати її за іншими цінами".

Яценюк вважає, що мораторій на продаж земель сільгосппризначення парламентом продовжується безстроково і не вірить у те, що найближчим часом буде прийнятий відповідний пакет законів.

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко заявив, що Верховна Рада своїм рішенням продовжила існування "чорного" ринку землі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування