Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" І БЮТ ПОЧАЛИ ПРОЦЕДУРУ СКИНЕННЯ МОРОЗА

Понеділок, 5 лютого 2007, 11:01

Фракція "Наша Україна" вже розпочала збір підписів щодо ініціювання відставки спікера Олександра Мороза.

Про це журналістам у понеділок повідомив лідер фракції "Наша Україна" В’ячеслав Кириленко.

Він нагадав, що за регламентом для подібної ініціативи необхідно зібрати 150 підписів депутатів, що фракція має намір зробити разом з БЮТ.

Водночас Кириленко спрогнозував, що сам розгляд питання буде складним.

"Я думаю, що Верховна Рада буде не в захваті від того, що це питання потрапить до порядку денного, але ми вважаємо, що закон про Кабінет міністрів – це прецедент", - сказав він.

На питання, чи не є подібна ініціатива спробою просто "налякати Мороза", оскільки для її втілення у "Нашої України" і БЮТ не вистачить голосів, Кириленко відповів:

"Ні, це принципова позиція".

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що її фракція підтримає ініціативу "Нашої України" щодо відставки Мороза, оскільки має до нього цілу низку претензій.

"Перша претензія - фундаментальна: вона в тому, що Мороз зрадив фактично інтереси людей і фактично створив антикризову коаліцію своїми голосами і своїми діями, і всі наслідки щодо руйнації фінансового і соціального життя країни – це пряма провина Мороза", - сказала вона.

Крім того, за словами Тимошенко, фракція має претензії до Мороза щодо його роботи на посаді спікера, зокрема це стосується не підписання ним закону щодо тимчасових слідчих комісій.

"Безумовно, ми врахуємо і завтрашнє рішення Мороза щодо включення до порядку денного законопроектів про газо-транспортну систему, а також про упорядкування процедури встановлення тарифів", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування