Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До України не доїхав і Солана, однак не через хворобу

Вівторок, 6 лютого 2007, 12:02

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Хав'єр Солана не присутній на засіданні Україна-Трійка ЄС у зв'язку із ситуацією, яка склалася на Балканах.

Про це заявила речник Солани Христина Галлах, повідомляє Ліга.

"У нас зараз складна ситуація довкола Косово, і тому повинні провести внутрішню роботу і підготовку, після якої цього тижня може відбутися поїздка на Балкани. Усе це робить порядок денний пана Солани дуже напруженим і складним", - сказала вона.

Прогнозуючи найближчий візит Солани в Україну, Галлах відзначила, що він може відбутися 17 березня поточного року.

"Я думаю, що ми зараз добре спланували таку поїздку на 17 березня. Це буде хороша нагода для того, щоб зустрітися з всіма українськими лідерами з метою продовження підтримки процесу реформ, політичної стабільності й водночас проєвропейської орієнтації", - пояснила вона.

У той же час, заступник голови прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив, що йому невідомі причини відсутності Солани на переговорах Україна-Трійка ЄС.

Водночас Кирилич відзначив, що на переговорах присутній представник Солани - гендиректор зовнішніх зв'язків Європейської комісії Енеко Ландадуру.

Як відомо, 5 лютого 2007 року комісар ЄС з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявила, що за станом здоров'я не зможе взяти участь у засіданні Україна-Трійка ЄС у Києві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування