Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін і Рада відмовилися скасовувати російську мову в Харкові

Вівторок, 6 лютого 2007, 15:29

Російська мова має статус регіональної на території міста Харкова.

Інформація про це розміщена на офіційному веб-сайті Харківської міської ради.

Як відзначається у повідомленні, Апеляційний суд Харківської області у вівторок видав ухвалу, яка скасовує постанову Дзержинського районного суду від 17 серпня 2006 року.

Тим самим суд залишив без розгляду апеляційну скаргу прокурора Харкова Суходубова в інтересах Кабінету міністрів і Верховної Ради у зв'язку з відмовою матеріальних позивачів від позову.

Прес-служба міськради інформує, що в заявах представника ВР і першого заступника міністра Кабміну зазначено, що Харківська міськрада, приймаючи рішення про російську мову в Харкові, жодним чином не порушила законних прав та інтересів уряду й парламенту у сфері регулювання питання про мови.

У заявах зазначено, що рішення Харківської міської ради прийнято в рамках повноважень, наданих раді законом, і в спосіб, передбачений Конституцією.

Постанова Апеляційного суду Харківської області від 6 лютого в 2007 року набрала чинності з моменту оголошення.

Таким чином, констатується у повідомленні, рішення Харківської міської ради від 6 березня в 2006 року "Про російську мову в місті Харків" є чинним, законним і діє на території Харкова.

Як відзначають у міськраді, російська мова зберігає статус регіональної у визначенні Європейської хартії регіональних мов та мов меншин і застосовується водночас із державною мовою – українською – у роботі міської ради, його виконавчих органів, в офіційних повідомленнях та оголошеннях.

Обком

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування