Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРИЦЕНКО ВИБАЧИТЬСЯ ПЕРЕД МОРОЗОМ ЗА ОДНІЄЇ УМОВИ

Середа, 7 лютого 2007, 12:27

Міністр оборони Анатолій Гриценко готовий відкликати свою образливу заяву на адресу спікера Олександра Мороза, якщо аналогічні кроки зробить сам голова парламенту.

Про це Гриценко сказав журналістам у середу, коментуючи вимогу прем’єра Віктора Януковича до міністра вибачитися перед Морозом, яка пролунала на засіданні Кабміну в середу.

"Після цієї розмови я для себе визначив: інформаційний конфлікт з головою Верховної Ради вичерпаний. Він зробив несправедливі образливі звинувачення на мою адресу, я дав свою відповідь", - сказав він.

"Я готовий відкликати свою заяву, якщо першим це зробить Олександр Олександрович Мороз, бо він першим зробив зауваження", - додав міністр.

Гриценко нагадав, що Мороз аргументував рішення про перенесення інституту сухопутних військ з Одеси до Львова приватними інтересами представників Міністерства оборони, з чим, за словами міністра, він не згоден.

Міністр повідомив, що крім зауваження, яке пролунало на відкритій для преси частині засідання, 10 хвилин протягом засідання вони приділили "розмові з загальноетичних питань про взаємодію з Верховною Радою".

"Ми обговорювали, як міністри повинні реагувати на образливі заяви, адже це питання не тільки Гриценка", - сказав він.

За словами міністра, у цій ситуації "прем’єр поважає принцип права кожного міністра діяти адекватно до ситуації і намагається тримати хрупкий баланс між Верховною Радою і Кабінетом міністрів".

Станом на нинішній момент, за словами Гриценка, інформаційний конфлікт зі спікером вичерпаний. Він також погодився, що "не на всі заяви треба реагувати".

"Наприклад, є заява Компартії про те, що Гриценко розвалив армію. Я на це реагувати не буду", - сказав Гриценко, додавши:

"Є низка заяв, які не мають під собою підстав. Якщо говорити на людському рівні – це хворі люди, і я не хочу на це реагувати, витрачати час, але робить заяву посадова особа високого рівня, я залишаю за собою право адекватно прореагувати – звичайно, роблячи кроки на зустріч до порозуміння".

Міністр також зазначив, що конфлікт, свідками якого були журналісти, не позначився на розгляді питань протягом засідання Кабміну.

"Ухвалено низку рішень по лінії Міністерства оборони. Вони сприйняті (прем’єром) абсолютно професійно, зі знаком плюс". – додав Гриценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:18
РФ випустила по Україні 50 балістичних ракет з КНДР, майже половина з них вибухнула в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100 відсотків
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
20:29
Мінфін залучив понад 9 мільярдів від продажу облігацій, знизивши ставки
Усі новини...
Реклама: