Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поїде в Польщу займатися енергетикою

Четвер, 8 лютого 2007, 12:54

Польща позитивно оцінює можливість призначення Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ.

"Ми пана Огризка знаємо дуже добре, і він має авторитет в Польщі", - зазначив посол Польщі Яцек Ключковський.

Він зазначив, що Огризко ще в 90-тих роках був заступником міністра закордонних справ і працював в консультаційному комітеті за президентів Валенси та Кваснєвського.

"Він - людина дуже відома, і ми маємо дуже хороші контакти", - додав Ключковський.

"Але я вам скажу, що більшість українських політиків і урядовців мають непогані контакти з поляками. Важко знайти людину, про яку можна сказати, що ми не знаємо цю людину", - додав він.

Відповідаючи на питання про майбутній візит президента України Віктора Ющенка до Польщі, Ключковський повідомив, що головними питаннями обговорення будуть питання енергетичної співпраці.

"Ми хочемо з'ясувати деякі моменти по Одеса-Броди, деякі моменти по енергетичних питаннях, є також питання і газових магістралей", - зазначив він.

Він також нагадав, що Польща і Україна виступили з ініціативою проведення енергетичного саміту для деяких країн. "Розмови йтимуть головним чином і про це", - додав він.

Водночас він не уточнив, коли саме відбудеться візит Ющенка в Польщу.

Говорячи про закон, проголосований українським парламентом у вівторок про заборону передачі газотранспортної системи у використання будь-якій країні, він сказав:

"Я чув, що майже всі проголосували про заборону таких дій. Я тут бачу, що всі практично думають про те ж саме, бо такої більшості при голосуванні я не бачив в цій каденції Верховної Ради".

"Це правильне рішення українського парламенту", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування