Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент швидко обрав чергового заступника Януковича

Четвер, 8 лютого 2007, 16:06

Верховна Рада підтримала кандидатуру Віктора Слаути на посаду віце-прем'єра, який опікуватиметься питаннями агропромислового комплексу.

За проголосував 251 депутат.

Перед голосуванням представник "Нашої України" Анатолій Матвієнко звернув увагу на те, що Мороз порушив регламент, поставивши питання обрання віце-прем'єра на голосування.

"Ви порушуєте регламент і вчергове демонструєте неповагу до ВР. Коли це питання не розглядалось на профільному комітеті, коли це питання не внесено до порядку денного", - сказав Матвієнко.

"Я звертаюсь до Віктора Федоровича поважати регламент Верховної ради, а не просто душити нас тут як вже останніх із могікан", - зазначив він.

Також Матвієнко навів приклад, що між тим питання призначення міністра закордонних справ перенесено.

У відповідь на це Мороз сказав: "Ми тільки кілька днів тому переконалися, що Борис Тарасюк зрозумів, що він звільнений з роботи. Не було кандидатури іншої".

"А два дні тому хоч була призначена ця кандидатура, тому треба, щоб фракції зустрілися і переговорили. А це вже погоджено, ми обговорили вчора з керівниками фракцій і вони сказали, що підтримають цю кандидатуру", - додав він.

Водночас Матвієнко наголосив, що документи кандидата на посаду голови МЗС Володимира Огризка були подані в середу на 15 хвилин пізніше, через що комітет відмовився їх розглядати.

"Вчора комітет свідомо не розглядав і в 15-15 були подані документи на Огризка. По формальним ознакам ця кандидатура була відхилена, бо бачте на 15 хвилин запізнилися документи", - сказав він.

"Сьогодні ніяких документів ми не мали, і демонструємо подвійні стандарти призначення кадрів", - додав він.

"Не кидайте Верховну Раду під ноги, кому тільки захочеться", - звернувся Матвієнко до Мороза.

У відповідь спікер визнав, що не поставив питання про включення цього питання до порядку денного і попросив вибачення. "Постараюсь, щоб цього не було в майбутньому", - додав він

Мороз також пояснив, що він наполягав, щоб був обраний віце-прем'єр з питань АПК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування