Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв референдум з політреформи

Четвер, 8 лютого 2007, 17:02

Президент Віктор Ющенко не виключає можливості проведення референдуму з питань конституційної реформи.

Про це Ющенко заявив на зустрічі з представниками політичних і ділових кіл Німеччини, повідомляє УНІАН.

Президент висловив сподівання, що найближчим часом буде сформована національна конституційна комісія, яка напрацює поправки і доповнення до Конституції і внесе їх до парламенту.

"Сьогодні ця тема дуже близька до вирішення, бо всі розуміють, що це є системна проблема і її не можна вирішувати через призму персональних стосунків", - наголосив Ющенко.

Президент вважає, що до роботи в комісії мають бути залучені політичні сили, громадські об’єднання, органи виконавчої влади.

Водночас Ющенко зауважив: "Потрібен референдум – буде референдум". Він наголосив, що формування української системи влади має відбуватись максимально прозоро і публічно.

Крім того, наголосив Ющенко, президент ніколи не стане джерелом дестабілізації ситуації в державі, тому його метою є запросити "всі державні інституції влади до круглого столу і вести національний діалог".

Ющенко також підкреслив, що він особисто розуміє те, що лише стабільна політична ситуація в країні сприятиме розвитку економіки.

"Я розумію роль політичної стабільності у цьому процесі (у розвитку економіки), і тому в мене вистачить волі, щоб такий діалог вести, організовувати, забезпечувати достатній національний компроміс", - заявив Ющенко.

Президент завершив програму перебування у Берліні і відбув до Мюнхена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування