Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка придумали, де взяти гроші на соціалку Януковича

П'ятниця, 2 березня 2007, 17:55

Секретаріат президента пропонує підвищити соціальні стандарти без збільшення дефіциту за рахунок додаткових надходжень у розмірі 9 млрд. гривень.

Про це на брифінгу повідомив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.

За словами Шлапака, уряд розглядає два джерела покриття витрат на збільшення соціальних стандартів: економічний ріст 4,5 млрд. грн., і дефіцит бюджету.

Він нагадав, що Кабмін має намір залучити як додаткові ресурси надходження від податку на прибуток, ПДВ та акцизного збору із завезених товарів, збір за видачу і переоформлення ліцензій загальною сумою дещо більше 4,5 млрд. грн. Ще 2,7 млрд. грн. уряд має намір одержати за рахунок внутрішніх або зовнішніх позик.

У цілому, як відзначив Шлапак, Кабмін планує збільшити бюджетні витрати на 7,2 млрд. грн., з яких 1,5 млрд. грн. не відносяться до соціальних виплат.

Водночас, представник секретаріату відзначив, що Кабмін не врахував додаткових надходжень від прибуткового податку після підвищення мінімальної заробітної плати. За оцінками фахівців секретаріату, це принесе додатково 1,4 млрд. грн.

Також у секретаріаті вважають, що після підвищення соціальних стандартів зростуть відрахування в пенсійний фонд, що дасть ще 3,5 млрд. грн.

За словами Шлапака, якщо врахувати скорочення витрат житлової субсидії в зв'язку з підвищенням зарплат і пенсій, то в сукупності три ці позиції дадуть 5,3 млрд. грн.

"Якщо ми додамо до 4,5 млрд. грн., які уряд уже знайшов, виходить понад 9 млрд. грн. ресурсу, який можна було б використовувати, не збільшуючи дефіцит бюджету", - відзначив він, підкресливши, що ці цифри вимагають уточнень.

Шлапак повідомив, що в понеділок секретаріат формально звернеться до уряду і парламенту "для того, щоб визначити площадку для переговорів", неформальна пропозиція про які вже передана представникам Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування