Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оператори виходять на війну з UMC та "Київстаром"

Понеділок, 5 березня 2007, 16:34

Телекомунікаційна компанія "Голден Телеком", а також мобільні оператори "Українські радіосистеми" ("Білайн") і "Астеліт" (life:) заявляють про завищення домінуючими операторами мобільного зв'язку UMC й "Київстар" тарифів на доступ до своєї мережі.

Про це представники операторів заявили на спільній прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Після того, як прецедент був(блокування прямого доступу абонентам "Голден Телеком" на мережу UMC), ми вважаємо, що замовчувати його не можна", - сказав гендиректор "Українських радіосистем" Сергій Миронов.

На думку організаторів прес-конференції, високі тарифи на доступ до мереж домінуючих операторів перешкоджають справедливій конкуренції на ринку зв'язку і стримують надання конкурентоспроможних тарифів кінцевому користувачеві.

За словами в.о. гендиректора "Голден Телеком" Андрія Міліневського, оператори фіксованого зв'язку платять за доступ на мережі мобільних операторів 60 копійок за хвилину, а при зворотному трафіку мобільні оператори платять 18 копійок.

У результаті дзвінок з фіксованого телефону на мобільний обходиться кінцевому користувачу у 1,2 гривні, що практично в 3 рази вище, ніж вартість дзвінка з мобільного на фіксований телефон.

Водночас, за словами Міліневського, у Росії доступ до мереж мобільних операторів при перерахунку в гривні становить 18 копійок за хвилину й кінцевий споживач у результаті платить 29 копійок за хвилину.

"Можливість для зниження тарифів є", - зазначив в.о. гендиректора "Голден Телеком".

Крім цього, виступаючі вважають за необхідне встановити ставки підключення до мереж домінуючих операторів нижче, ніж до мереж компаній, які тільки освоюють ринок, оскільки це дасть дрібнішим операторам можливість розвиватися й тим самим розвивати конкуренцію на ринку.

Представники "Голден Телеком", "Українських радіосистем" і "Астеліт" просять Нацкомісію з регулювання ринку зв'язку втрутитися в конфлікт домінуючих й операторів, які не домінують, на ринку мобільного зв'язку, щоб не допустити монополізації ринку.

Крім цього, вони пропонують ввести принцип визначення тарифів на взаємопідключення, виходячи із собівартості, а не на розсуд операторів.

"У ситуації, коли дві компанії в сукупності займають більше 80% ринку, високі симетричні ставки за взаємний доступ фактично закріплюють монопольне становище операторів, які займають значну ринкову частку", - сказано у спільному прес-релізі трьох компаній.

Як відомо, 1 березня UMC заблокувала прямий доступ до своєї мобільної мережі для абонентів фіксованої й мобільної мережі телекомунікаційної компанії "Голден Телеком".

"Голден Телеком" звернувся із цього приводу в НКРЗ й Антимонопольний комітет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: