Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доводить Януковичу, що той погано рахує

Понеділок, 5 березня 2007, 17:19

Президент Віктор Ющенко просить Кабінет міністрів переглянути й уточнити прогнозований обсяг валового внутрішнього продукту на поточний рік.

Про це сказано у повідомленні прес-служби президента з посиланням на лист Ющенка прем'єр-міністру Віктору Януковичу.

Президент звертає увагу на те, що підтвердилися розрахунки секретаріату щодо очікуваного ВВП за 2006 рік; обсяг ВВП становив 535,9 млрд. гривень, а не 498,4 млрд. гривень, як розраховував уряд.

"Таким чином, обсяг ВВП на 2007 рік занижено на місячний обсяг. Це значить, що в бюджеті не враховані надходження близько 10 млрд. гривень. Прошу доручити Мінекономіки і Мінфіну підготувати уточнені розрахунки ВВП поточного року й подати відповідні пропозиції на розгляд уряду за результатами роботи першого кварталу", - сказано у повідомленні.

Також Ющенко позитивно оцінює збільшення розміру мінімальної заробітної плати, пенсії, стипендій, різних видів соціальної допомоги й грошового забезпечення, однак звертає увагу на те, що він не підтримає збільшення на 2,7 млрд. гривень граничного розміру дефіциту бюджету й установлення його на рівні 18,4 млрд. гривень або 3,1% до ВВП.

Як зазначає президент, розрахунок свідчить, що збільшення розміру мінімальної зарплати призведе до збільшення фонду оплати праці в бюджетах всіх рівнів на 2,5 млрд. гривень і галузях економіки більше ніж на 6 млрд. гривень.

На думку Ющенка, у джерелах фінансування додаткових видатків з бюджетів всіх рівнів Мінфіном не враховані додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб понад 1,2 млрд. гривень і внесків у Пенсійний фонд понад 3 млрд. гривень.

Ці надходження, а також додаткові надходження в сумі 4,5 млрд. гривень, запропоновані Мінфіном, є достатнім фінансовим ресурсом для забезпечення фінансування додаткових видатків з бюджетів всіх рівнів у сумі 7,2 млрд. гривень, а тому, на думку Ющенка, для збільшення граничного розміру дефіциту бюджету немає ніяких підстав.

"Вважаю, що уряду необхідно уточнити пропозиції щодо джерел фінансування зазначених додаткових видатків", - сказано у повідомленні.

Як повідомляло агентство, секретаріат президента рекомендував Мінекономіки переглянути макропрогнози, закладені при формуванні держбюджету-2007.

Мінекономіки зберегло прогноз зростання ВВП на рівні 6,5% цього року.

Кабмін пропонує Верховній Раді збільшити доходи державного бюджету на 2007 рік на 4,51 млрд. гривень до 152,4 млрд. гривень, видатки - на 7,18 млрд. гривень до 169 млрд. гривень і граничний дефіцит - на 2,68 млрд. гривень до 18,4 млрд. гривень.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: