Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький обіцяє реанімувати трамваї

Вівторок, 6 березня 2007, 16:02

Київська міська державна адміністрація вважає перспективним розвиток трамвайних перевезень.

Про це журналістам заявив мер Києва Леонід Чернівецький, повідомляють Українські новини.

"При старій владі була зроблена стратегічно дуже велика помилка, коли ліквідували трамваї взагалі", - сказав Черновецький.

Він зазначив, що об'їздив півсвіту й упевнився, що трамваї - це гарний засіб пересування з погляду екології й зручності для населення.

Черновецький заявив, що для відновлення трамвайних перевезень у Києві необхідні дуже великі фінансові вкладення. При цьому мер вважає, що трамваї є невід'ємною частиною стародавніх міст.

"Зараз ми будемо повертатися до цього питання (розвитку трамвайних перевезень), і ця лінія (реконструкція лінії швидкісного трамвая від Кільцевої дороги до вулиці Старовокзальної) буде першою в цілій низці рішень з відновлення електротранспорту пасажирських шляхів", - сказав Черновецький.

У свою чергу, директор комунального підприємства "Київпастранс" Микола Ламбуцький повідомив журналістам, що Київміськадміністрація має намір реконструювати всі лінії швидкісних трамваїв, а також будувати нові.

Зокрема, Ламбуцький сказав, що наприкінці 2007 року "Київпастранс" розпочне проектування швидкісної лінії трамвая, яка сполучить Троєщину і Позняки, за цим піде проектування іншої лінії трамвая, яка сполучить Борщагівку зі станцією метро Берестейська й далі з Подолом.

"Це все буде дуже сучасно, красиво й більше схоже навіть на метро, ніж на лінію трамвая", - додав Черновецький.

Як повідомлялося, Київ має намір реконструювати лінію швидкісного трамвая від Кільцевої дороги до залізничного вокзалу до 2009.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування