Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь і Донецьк вимагають від Ющенка не розпускати Раду

Середа, 4 квітня 2007, 14:36
Севастопольська міська і Донецька обласна ради на своїх позачергових сесіях підтримали Верховну Раду і вимагають від президента скасувати указ про розпуск парламенту.

Про це в середу повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна"

У заяві Севастопольської міськради говориться, що севастопольці розцінюють дії президента "як спробу антиконституційного перевороту, ігнорування волі народу на демократичних виборах 2006 року".

У середу на 17.00 у центрі Севастополя заплановано мітинг на підтримку ВР, де буде висунуто вимогу до президента про скасування указу про проведення позачергових виборів.

Донецька облрада вирішила підтримати всі постанови ВР від 2 квітня 2007 року.

"Коаліція національної єдності була створена на легітимній конституційній основі, ніяких підстав для розпуску Верховної Ради немає", - йдеться у зверненні депутатів облради до жителів регіону та країни.

"Ми вимагаємо від президента України негайно скасувати свій указ і повернути ситуацію в правове русло", - йдеться в документі.

Разом з тим, голова облради Анатолій Близнюк на прес-конференції за підсумками сесії заявив, що, якщо Конституційний Суд прийме рішення про перевибори, то Партія регіонів з цим погодиться.

"Ми за демократичні принципи, за дотримання законності, тому, якщо Конституційний Суд прийме таке рішення, будуть вибори", - сказав він.

На думку Близнюка, у цьому випадку президент повинен змінити свій указ і призначити іншу дату виборів. "За 65 днів, за законом про вибори, повинні бути сформовані партійні фонди, а вже залишилося всього 54 дні", - підкреслив він.

У той же час Близнюк висловив думку, що, якщо буде порушено закон про вибори в цій частині, те це дасть можливість партіям, які програли, опротестувати підсумки виборів.

Під час сесії в будинку облради пройшов мітинг, у якому, за оцінками міліції, взяли участь близько 7 тисяч чоловік.

Також у середу починається сесія Донецької міськради, яка, як очікується, прийме аналогічне звертання до жителів міста Донецьк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування