Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати просять місцеву владу не виконувати указ Ющенка

Четвер, 5 квітня 2007, 10:42

Депутати звернулися до керівників місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування з вимогою керуватися Конституцією, а не указом президента про розпуск парламенту.

За таке рішення проголосувало 252 депутати.

"Верховна Рада звертає увагу місцевих органів влади і їх посадових осіб на те, що жоден незаконний указ не може замінити Конституції і закони України", - сказано у зверненні.

Депутати також наголошують, що президент Віктор Ющенко "провокує в Україні правовий хаос, штовхаючи державні органи і органи місцевого самоврядування до вчинення масових протиправних дій".

"Верховна Рада зробить усе для захисту Конституції і конституційних правовідносин і сподівається, що в умовах складної політичної ситуації місцеві органи влади забезпечать стабільність і будуть у своїй діяльності керуватися лише Конституцією і законами України", - сказано у зверненні.

На думку депутатів, політичне протистояння, "спровоковане явно неконституційним указом президента про розпуск парламенту, викликало напругу в суспільстві".

"Через окремі ЗМІ у суспільній свідомості формується уявлення про безсумнівне право президента Ющенка як гаранта Конституції на будь-які дії, виходячи з його власних уявлень про обсяги своїх повноважень", - сказано в заяві.

Депутати також наголошують, що на представників органів місцевої влади "одночасно робляться спроби неправомірного прямого тиску, що треба кваліфікувати як використання адмінресурсу".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування