Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах вважає Тимошенко "нижче за свою гідність" і відмовляється від торгів

П'ятниця, 6 квітня 2007, 18:34

Міністр економіки Анатолій Кінах стверджує, що йому і його депутатам не пропонували грошей за приєднання до коаліції і він не має наміру позиватися до лідера БЮТ Юлії Тимошенко за подібні обвинувачення.

"Я не вступаю в дискусію з людьми, які наліво і направо навішують ярлики і ставлять тавро "зрадник", тому що вважаю це нижче за власну гідність", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"При прийнятті нашого рішення торгівлі не було і не могло бути", - наголосив він.

На зауваження про його ж заяви про те, що коаліція пропонує депутатам суми із шістьма нулями за приєднання до її складу, Кінах відповів: "Це не про нас".

"ПППУ - партія самодостатніх людей, яка ніколи не буде кишеньковою. Ми приймаємо рішення, виходячи з наших політичних цілей і моральних принципів. Торгівлі з нами не було", - додав він.

На питання, хто саме запропонував йому посаду міністра економіки, Кінах відповів: "Це був взаємний зустрічний рух мене і Віктора Януковича".

При цьому Кінах заявив, що однозначно не буде "відігравати роль ширми чужої політики".

"Я буду захищати всі принципи, про які говорив. Для мене крісло не головне, тому що працював у чотирьох урядах, займав посади від губернатора до прем'єра, знаю ціну крісла і не тримаюся за нього", - додав він.

На зауваження, що під час президентських виборів 2004 року він виступав проти Януковича, а зараз пішов на співробітництво з ним, Кінах відповів: "Я був проти, коли влада намагалася фальсифікувати результати виборів".

"А вибори до ВР у 2006 році відбулися демократично, уряд було сформовано відповідно до Конституції", - відзначив міністр.

"Я і надалі буду захищати цінності Майдану... В урядову команду я пішов тому, що не можу допустити втягування суспільства в протистояння "стінка на стінку", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування