Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко влаштує Морозу День перемоги 8 травня

П'ятниця, 4 травня 2007, 16:42

Президент Віктор Ющенко не виключає проведення 8 травня засідання Верховної Ради і на цей час він призупинить свій указ про розпуск парламенту.

Про це він заявив на прес-конференції у п’ятницю.

Він нагадав, що 12 квітня він вніс пропозиції по врегулюванню політичної кризи, які передбачали низку кроків, зокрема запровадження імперативного мандату, змін до регламенту, закону про статус народного депутата, закону про вибори депутатів, створення робочої групи по напрацюванню змін до конституції.

За словами президента, спектр домовленостей "може бути вужчий чи ширший".

"Моя позиція така, що кризи слід вирішувати швидко. Треба організувати з сьогоднішнього вечора роботу робочої групи, яка повинна працювати в суботу, неділю, а у понеділок повинен бути представлений варіант, який можуть розглядати президент, прем’єр, і направлені як пропозиції до Верховної Ради", - зазначив Ющенко.

Тоді, на думку президента, у вівторок, 8 травня можна провести засідання Верховної Ради, зробивши всі відповідні кроки по паритету, по балансу раніше ухвалених рішень, як з боку президента, так і Кабміну і ВР.

"Нам треба привести до паритетності всі рішення", - додав президент.

Він також наголосив, що терміни дострокових виборів будуть призначатися указом президента, який буде виписаний на контексті "консолідованих домовленостей, напрацьованих в рамках робочої групи".

Президент пообіцяв дослухатися до пропозицій коаліції щодо дати виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування