Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вже визначилася з кандидатами у ЦВК

П'ятниця, 1 червня 2007, 12:06

Депутат Верховної Ради 5 скликання від "Нашої України", колишній член Центральної виборчої комісії Руслан Князевич повідомляє, що опозиція погодила свої кандидатури в ЦВК.

"Від нас залишаються нинішні члени ЦВК Андрій Магера, Жанна Усенко-Чорна, Анатолій Писаренко, Валерій Шелудько... Крім цих, потрібні ще три людини. Одного кандидата подає наша фракція, двох інших – БЮТ", - заявив він в інтерв'ю газеті "24".

"Ми вже подали Сергія Слабенко... БЮТ подає кандидатуру Юлії Швець, доньки народного депутата Віктора Швеця, що одночасно є персональним адвокатом Юлії Тимошенко. Також кандидатуру свого депутата Ігоря Жиденко, близької людини родині Тимошенко", - додав Князевич.

Водночас, він повідомив, що постанови про призначення на посаду цих людей немає. "Не можуть погодити керівників ЦВК: голови, заступника і секретаря", - сказав Князевич.

Відповідаючи на запитання про те, хто претендує на посаду голови ЦВК і чи буде це Марина Ставнійчук, Князевич повідомив:

"Погоджують у тому числі і її прізвище. Але є нюанси. По Ярославу Давидовичу ситуація така, що він погоджується бути тільки головою ЦВК. Якщо проходить його кандидатура, він залишається працювати в ЦВК, якщо ні – то відмовляється".

Князевич підкреслив, що кандидатуру голови ЦВК "погоджують тільки президент і прем'єр-міністр".

"Вони обговорюють і Ярослава Давидовича, і Володимира Радченка, і Михайла Рябця, і навіть Сергія Ківалова. Але я думаю, що це не ті кандидатури. Якби була погоджена кандидатура, питання б уже вирішилось".

У той же час, за словами "нашоукраїнця", у коаліції "уже є 8 осіб у ЦВК".

"Вони говорять, що в них немає жодного представника, але насправді там дві людини від КПУ (Броніслав Райковський, Юрій Донченко), один від Соцпартії (Олександр Чупахін), Сергій Дубовик – від СДПУ. Його кандидатура залишається, здається Шуфрич (Нестор Шуфрич, голова МНС, член СДПУ(о)) пролобіював", - сказав Князевич.

"Михайла Охендовьского, креатуру Олександра Задорожнього (постпреда президента Леоніда Кучми в парламенті), залишать, оскільки вела людина себе гідно. Ігор Качур, що є кандидатурою Ігоря Шарова (екс-депутат, був у партії Народної партії Литвина) теж претендує залишитися", - додав він.

Крім того, зазначив Князевич, "є ще Валентина Залевська, призначена по квоті НДП... є ще Марина Ставнійчук, яку коаліція теж не проти залишити".

"Виходить, що якщо хочуть вносити нові кандидатури, то когось із цих доведеться прибрати", - додав він.

Як відомо, згідно з домовленостями перших осіб держави, персональний склад ЦВК має бути змінено: по 7 членів ЦВК мають бути призначені від коаліції та опозиції і 1 – погоджена між усіма політичними силами кандидатура.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування