Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ОБІЦЯЄ, ЩО РАДА НЕ ПРАЦЮВАТИМЕ, ЯКЩО БУДЕ 150 ЗАЯВ

Субота, 2 червня 2007, 13:35

Голова Верховної Ради Олександр Мороз обіцяє, що парламент не працюватиме в сесійному режимі, якщо буде понад 150 заяв народних депутатів про складення повноважень.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам у місті Славутич, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання журналістів, у якому режимі працюватиме Верховна Рада України: піде за графіком на канікули, чи буде працювати у якомусь особливому режимі, Мороз зазначив, що "є декілька обставин".

Він наголосив, що парламент справився з планом законодавчих робіт на сесію, зазначивши, що більш ніж 80% законів ухвалені конституційною більшістю, при цьому близько 30% проголосовані більш ніж 400 голосами.

"Це відповідь тим, хто називає парламент неефективно працюючим", - сказав він.

Верховна Рада, підкреслив Мороз, працює на основі Конституції і Регламенту.

За його словами, як парламент працюватиме далі, залежатиме від того, на скільки буде реалізована ідея так званого саморозпуску Верховної Ради  через припинення повноважень депутатів і "авантюрне обнуління виборчих списків".

Мороз нагадав, що у змінах до виборчого законодавства "авантюра обнуління припинена, але, тим не менше, реалізувати право на дострокове припинення повноважень треба відповідно до Конституції і Регламенту".

Тому, за словами Мороза, якщо повноваження складуть більш ніж 150 депутатів, то Верховна Рада у сесійному режимі працювати не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування