Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побачили, як Янукович заробляє бали порожніми обіцянками

Четвер, 21 червня 2007, 15:59

Перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак закликав Кабінет міністрів системно підходити до соціальної політики і визначати добробут людей мірилом своєї ефективності не на рівні заяв, а в щоденній роботі.

"За період своєї роботи нинішній уряд так і не домігся схвалення парламентом програми своєї діяльності. Відсутність програми, очевидно, зумовила дещо спорадичний характер діяльності Кабінету міністрів, реагування на показники економічної ситуації і зауваження з боку президента замість проведення послідовної соціальної політики", - наголосив Шлапак.

Він підкреслив, що наслідком саме такого підходу стали втрати в соціальній політиці, повідомляє прес-служба президента.

За даними Державного комітету статистики, в Україні впав темп зростання реальних доходів населення: з 19,5% у липні минулого року до 10,5% у квітні поточного; темпи зростання реальної заробітної плати також знизилися майже вдвічі – з 22,3% у липні 2006 року до 11,9% у квітні поточного. З початку цього року на 3,5% збільшилася заборгованість із заробітної плати.

"Такі результати були спричинені цілком конкретними рішеннями нинішнього Кабінету міністрів, зокрема під час підготовки проекту бюджету на 2007 рік", - підкреслив Шлапак.

Серед таких кроків він назвав штучне заниження розміру прожиткового мінімуму на І квартал 2007 року, внаслідок чого кожен пенсіонер недоотримав 30-40 гривень на місяць.

Попри те, що податок на доходи фізичних осіб цього року зріс на 2%, з січня не було введено нового розміру мінімальної заробітної плати, що загальмувало загальне зростання доходів населення, сказано в повідомленні.

"Уряд гучно і постійно рапортує лише про зростання ВВП, забуваючи при цьому, що громадянин не кладе у власну кишеню ВВП", - заявив Шлапак.

Він наголосив, що "реальний рівень життя кожного громадянина залежить від заробітної плати, пенсії, стипендії, цінової і тарифної політики тощо, а тому мірилом ефективності дій уряду у першу чергу повинно стати реальне підвищення зазначених складових рівня життя кожного українця".

"Уряд не зміг чи не захотів адекватно спрогнозувати темпи зростання економіки і можливості щодо соціальних стандартів", - вважає Шлапак.

"Свідома, системна політика знову підмінюється гучними обіцянками... Сьогоднішні гучні заяви – це, на жаль, здебільшого передвиборча агітація. Уряд потребує постійного і жорсткого суспільного контролю, аби принаймні ці обіцянки не залишилися на папері", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування