Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Януковича розібратися з зерном

Понеділок, 4 червня 2007, 19:09

Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем'єра Віктора Януковича на ситуацію, що склалася на ринку зерна в країні через вкрай несприятливі погодні умови.

Про це йдеться в листі президента до прем’єра, повідомляє прес-служба президента.

У листі Ющенко назвав необхідним, щоб міністерства агрополітики, фінансів, економіки, МНС та облдержадміністрації невідкладно вжили ряд заходів на підтримку аграріїв.

Зокрема, йдеться про забезпечення допомоги сільгоспвиробникам постраждалих регіонів, закупівлю зерна до продовольчого резерву, визначення обсягів збитків, завданих посухою, механізм фінансової підтримки, посилення моніторингу цінової ситуації на споживчому ринку з метою недопущення безпідставного зростання цін на продукти харчування.

У зв'язку з вищезазначеним президент 5 червня здійснить робочу поїздку до Миколаївської, Кіровоградської та Херсонської областей, де огляне найбільш постраждалі від посухи райони.

На завершення поїздки у Херсонській області Ющенко проведе нараду з керівниками сільгосппідприємств Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей для вироблення спільного рішення щодо зазначених питань.

У нараді запланована участь віце-прем'єра Віктора Слаути та міністра агрополітики Юрія Мельника.

За підсумками наради президентом будуть надані доручення щодо ліквідації наслідків посухи і вирішення фінансових та інших проблем агропідприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування