Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не хоче шельмувати указ Ющенка, але в нього є сумніви

Вівторок, 5 червня 2007, 14:20

Спікер Олександр Мороз сумнівається у можливості виконання указу президента про призначення дати позачергових парламентських виборів на 30 вересня до того часу, поки депутати від опозиції не складуть свої повноваження.

Про це він сказав на засіданні у вівторок, назвавши результативну частину указу бездоганною з юридичної точки зору.

"Але констатуюча частина, яка посилається на рішення двох з’їздів ("Нашої України" і БЮТ), сумнівна за змістом. Не тому що вони тут сумнівні, ці фрази, а тому що рішення з’їздів сумнівні", - сказав Мороз.

Зокрема, за його словами, викликає сумнів юридична процедура складення опозиціонерами своїх повноважень.

"Відносно тих списків, які запропоновані, у нас є до півтора десятка зауважень, які стосуються навіть не того, що не оголошено тут, у сесійній залі, про складання повноважень, а мова йде про те, що люди взагалі не писали ніяких заяв", - сказав Мороз.

"Частина у цих списках написала свої заяви про те, що вони відкликають їх після 18 квітня. Вони писали ці заяви в останні дні", - додав він.

Також, за словами Мороза, досі "незрозуміла ситуація у ЦВК стосовно того, що список партії "Наша Україна" не обнулений і там є щонайменше 44 кандидати в депутати, які готові зайняти місце тих, хто вибув зі складу парламенту".

Водночас Мороз висловив надію, що "Наша Україна" і БЮТ "знайдуть можливість 150 депутатів направити у відставку, так як вони цього вимагають".

"Я хотів би, щоб ніхто не висловлювався з шельмуванням указу президента. Це його особиста справа. Але що стосується цієї частини проблеми, вона має бути юридично врегульована", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування