Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич зупинив будівництво, що не подобалося Суркісу

Четвер, 7 червня 2007, 16:52

Будівництво торгівельно-ділового комплексу перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський" у Києві і будівництво житлово-офісного комплексу на перетині вулиць Шота Руставелі і Жилянської припинено через порушення норм будівництва і правил пожежної безпеки.

Таке рішення ухвалило головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Києві, повідомляє прес-служба відомства в середу.

Аналогічне рішення раніше ухвалили органи державного пожежного нагляду за результатами перевірки дотримання норм пожежної безпеки при будівництві зазначених будинків.

Будівництво торгово-ділового комплексу по вулиці Велика Васильківська, 53-55 і житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі і Жилянської здійснює ТОВ "Юджин".

Перевірка органів державного пожежного нагляду встановила, що робоча документація на будівництво об'єкта не пройшла експертизу в органах державного пожежного нагляду.

Крім того, проектна документація не відкоригована відповідно схеми евакуації вболівальників із НСК "Олімпійський".

Перевірка установила, що забудовник не надав розрахунки з визначення можливого впливу постійних навантажень від будівель на підземні конструкції станції метро "Республіканський стадіон".

Крім того, не були надані розрахунки по недопущенню виникнення деформацій основи будинку Київського академічного театру оперети по вулиці Велика Васильківська, 53/3.

У повідомленні вказується, що під загрозою може опинитися станція метрополітену, а також Київський академічний театр оперети. "Таким чином, під час експлуатації зазначених об'єктів виникає загроза життю і здоров'ю людей у випадку виникнення надзвичайної ситуації", - відзначає ГУ МНС у Києві.

Як повідомлялося, у грудні минулого року Генеральна прокуратура України звернулася з позовом у господарський суд Києва для визнання незаконним будівництва офісно-ділового і торгового центру перед спорткомплексом "Олімпійський".

Раніше Федерація футболу України заявила про те, що будівництво торговільно-розважального центру перед НСК "Олімпійський" ставить під загрозу проведення в Києві фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, тому що комплекс перешкоджає евакуації глядачів зі стадіону.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харків
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: