Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шемчук не буде боротися за місце в ГПУ через "доволі дурну" ситуацію

Четвер, 7 червня 2007, 17:05

Перший заступник генерального прокурора Віктор Шемчук вважає логічним після рішення суду про відновлення в посаді першого заступника генпрокурора Сергія Винокурова повернутися на посаду прокурора Криму.

"Не може бути в Генеральній прокуратурі два перших заступники генерального прокурора. Є рішення суду про поновлення на посаді першого заступника генерального прокурора Сергія Винокурова. Буде логічним моє повернення в Крим", - сказав він у четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Шемчука, він не в праві оскаржувати рішення суду про поновлення на посаді Винокурова, оскільки не є стороною в цьому позові, яким Винокуров оскаржував своє звільнення в ГПУ.

Також Шемчук повідомив, що представник інтересів Генпрокуратури в суді не має наміру в апеляційному порядку оскаржити рішення районного суду.

"Це була погоджена думка", - підкреслив він.

Водночас, Шемчук назвав "доволі дурною" ситуацію, у якій він знаходився в Генпрокуратурі останнім часом, і тому зазначив, що не має наміру наполягати на посаді першого заступника.

Як відомо, у четвер вранці стало відомо, що Голосіївський районний суд Києва в середу поновив Винокурова на посаді першого заступника генпрокурора, яку до цього обіймав Шемчук.

За словами Винокурова, генпрокурор Олександр Медведько підписав наказ про його поновлення на посаді й у четвер він мав знову почати роботу в ГПУ.

Раніше Винокуров заявляв, що екс-генпрокурор Святослав Піскун 4 травня, коли він перебував у відпустці за кордоном, видав наказ про скорочення посади першого заступника генпрокурора.

"Повернувшись в Україну 11 травня, я зустрівся зі Святославом Піскуном, і ми обговорили ситуацію. Виявилося, що генпрокурор видав, крім того, ще й наказ про моє звільнення, причому порушено було низку вимог закону. Цей наказ він одразу скасував. Моє скорочення Піскун пояснив якимись причинами, які тут наводити не хочу", - сказав він.

1 червня цього року Медведько представив апарату Генпрокуратури Шемчука як свого першого заступника.

Присутній на представленні Медведька голова секретаріату президента Віктор Балога повідомив, що президент скасував указ від 24 травня цього року про призначення Шемчука в.о. генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування