Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мороз поскаржився європейцям на утиски з боку Ющенка

Четвер, 5 липня 2007, 15:28

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз звинувачує президента Віктора Ющенка в антиконституційному наступі на демократію.

Про це він заявив на першому засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ в Києві.

"Задля об’єктивності мушу сказати, що сьогодні в Україні з боку інституту президента ведеться по суті антиконституційний наступ на парламентаризм, демократію, європейські ідеали й цінності. І це не зовсім те, про що тут говорив президент. Далеко не те! Але це наші внутрішні проблеми, і ми їх вирішимо самі", - заявив спікер українського парламенту.

Мороз відзначив активну роль ОБСЄ у забезпеченні демократизації виборчого процесу в Україні.

"Нинішня політична ситуація свідчить про непростий процес розвитку демократичного устрою в нашій державі. Перед представникам політичних сил України стоїть завдання забезпечення справді дієвого механізму розподілу влади, вдосконалення законодавства відповідно до європейських стандартів", - заявив голова Верховної Ради.

"Як держава-учасниця ОБСЄ Україна має бути віддана принципам організації на складному шляху трансформації політичної системи. Наш парламент виходить із необхідності суворого дотримання зобов'язань у рамках Гельсінського процесу", - додав він.

Мороз закликав ОБСЄ зупиняти спроби послаблення парламентського нагляду й контролю за транспарентністю в роботі виконавчих органів, протиправні втручання в процес нормотворчості, їх штучне гальмування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування