Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ющенко розповів американцям про ЄС, а європейцям про велику істину

Четвер, 5 липня 2007, 21:23

Президент Віктор Ющенко наголошує, що головною метою для України є асоціація в Європу та світові процеси.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками Конгресу США у четвер.
За його словами, приєднання України до євроструктур "є ключовим національним пріоритетом".

"Наша стратегічна мета – це європейська Україна, Україна, інтегрована в європейські процеси, асоційована в політичні процеси світу", – зазначив Ющенко. За словами Президента, ця тема не є простою, втім, він особисто та його команда роблять все, "щоб ця дорога наблизилася".

Реклама:

Глава держави акцентував на важливості укладення поглибленої угоди з ЄС, оскільки це є "точка мобілізації, яка нам потрібна, щоб рухатись вперед".

Також він зазначив, що є багато факторів, які ускладнюють цей шлях, одним з яких є політичний.

На думку президента, спекуляції в політичних колах не є протиріччями всередині нації. "У нації немає такого загостреного сприйняття проблеми Схід-Захід, як вона представлена на політичному рівні", – підкреслив Ющенко.

ВІДЕО ДНЯ

Також у четвер увечері президент зустрівся з парламентарями ПА ОБСЄ та керівниками дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

У своєму вітальному слові Глава держави подякував учасників асамблеї ОБСЄ за ту постійну увагу, яку приділяють їх країни процесам, що відбуваються в Україні.

"Країна йде нормальною дорогою, ніколи демократія не давалася дешево", – сказав президент.

"Я хочу, щоб ви після завершення своєї сесії повезли з України одну велику істину – немає таких обставин, які б змусили Україну зійти з демократичної дороги", – сказав президент, наголосивши, що наша держава подолає усі виклики, які перед нею стоять, виключно правовим демократичним шляхом.

У свою чергу президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Йоран Ленмаркер від імені організації високо оцінив здобутки України на її шляху до розвитку демократії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування