Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов вирішив купити канадців

П'ятниця, 6 липня 2007, 12:29

Компанія "Метінвест" усерйоз розглядає можливість придбання канадської компанії Stelco Inc., повідомляє "Reuters" з посиланням на газету The Globe and Mail Newspaper.

Видання пише, що представники "Метінвесту" оглядали об'єкти Stelco після того, як виробник сталі оголосив про продаж, повідомляє "Остров".

Іншими потенційними покупцями є російська Северсталь і сталевиробничий підрозділ індійської Essar Global Ltd., говориться в статті.

Ринкова капіталізація Stelco складає приблизно 753 мільйона канадських доларів ($712 мільйонів).

Компанія повідомила в червні про перегляд стратегічних можливостей, посилаючись на триваючу консолідацію в сталевій галузі.

Група "Метінвест" є регіональним лідером у гірничо-металургійному комплексі й одним з провідних світових гравців у сфері чорної металургії.

Група забезпечує виробництво 30% залізорудної сировини і виплавку понад 20% української сталі. "Метінвест"займає 12% світового ринку товарної заготівлі, 10% - товарних слябів, 9% - штрипсу і близько 5 % ринку товстого листа.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест". Власниками "Метінвест Холдингу" є голландська компанія "Metinvest B.V." (20%) і ЗАТ "СКМ" (80%). 100% "Metinvest B.V." належить "SCM" (Cyprus), 90% СКМ належить Рінату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування