Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов створив фонд і обіцяє не фінансувати Януковича

Понеділок, 9 липня 2007, 10:56

Створений бізнесменом Рінатом Ахметовим Фонд "Ефективне управління" не фінансує політичні проекти.

Про це Ахметов заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ідея створення фонду проробляється з літа минулого року і жодного стосунку до виборів не має. Фонд не займається політикою і не фінансує програми політичних партій і окремих політиків", - сказав він.

Реклама:

За його словами, "Ефективне управління" фінансує тільки довгострокові проекти, тривалість яких не обмежена виборними циклами і виходить за їхні межі. Спрямованість програм фонду ґрунтується на економічних потребах країни і не залежить від результатів виборів", - додав Ахметов.

Він висловив надію, що створення фонду і його діяльність "допоможуть суспільству не тільки змінити характер обговорення проблем країни, але знайти конкретні рішення в конкретних галузях".

Він підтвердив, що на сьогоднішній день він дійсно є основним спонсором фонду.

ВІДЕО ДНЯ

"Але я буду дуже радий, якщо до моєї ініціативи приєднаються українські бізнесмени, зацікавлені в довгостроковому розвитку України. А таких, я впевнений, чимало. Фонд буде відкритий для інших донорів, але дуже важливо, щоб вони розділяли не тільки його місію, але і принцип невтручання в операційну діяльність і розробку змісту програм, що пропагується фондом", - додав він.

Ахметов сказав, що він свідомо залишає відкритою можливість фінансової участі інших зацікавлених партнерів, - українських донорів або міжнародних організацій.

За його словами, процес формування опікунської ради ще триває. Продовжуються зустрічі з його потенційними членами, які висловлюють інтерес до фонду і його діяльності.

"Ми прагнемо залучити до управління фондом професіоналів з різних країн світу із серйозним досвідом державного управління, економічного аналізу і моделювання. До остаточного формування опікунської ради я не можу розкривати її склад, але в ході публічної презентації фонду це обов'язково буде зроблене", - сказав Ахметов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...