Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перша ластівка жорстких дискусій" з’їзду НУ-НС полетіла

Середа, 1 серпня 2007, 08:59

Голова київської міської організації Української народної партії Євген Жовтяк подав заяву про вихід із лав партії.

Як аргумент, який спонукав до написання заяви, Жовтяк зазначив незгоду з позицією правління та центрального проводу УНП, яка, на його думку, спрямована на "ліквідацію партії під прикриттям заяв і декларацій про об'єднання демократичних сил".

У заяві Жовтяк зазначив, що "при цьому залишається на засадах програми УНП", повідомляє прес-служба партії.

"Заява Євгена Жовтяка про вихід із лав УНП, яку він подав сьогодні, 31 липня, правлінню партії, - перша ластівка жорстких дискусій, якими супроводжуватиметься партійний з'їзд 2 серпня", - заявив керівник центрального виборчого штабу УНП, заступник голови УНП Ярослав Джоджик.

За його словами, "не секрет, що категорично не сприймають входження до різноідеологічного блоку з наступним створенням на його базі єдиної партії ще низка організацій УНП – зокрема, Рівненська та Київська обласні організації".

"Серед низових організацій УНП є частина таких, що схиляються до створення суто правого блоку на дострокові вибори та категорично виступають проти створення єдиної партії з НСНУ та перебування в одній партії з колишнім соціалістом Юрієм Луценком", - зазначив Джоджик.

Він вважає прогнозованим, що "позиція цих організацій знайде своє вираження під час виступів їх представників на з'їзді 2 серпня", однак наголосив, що "лише з'їзд має повноваження ухвалити остаточне рішення".

Раніше, 7 липня, Центральний провід УНП підтримав підписану головою партії Юрієм Костенком Декларацію об'єднання демократичних сил від 5 липня – з урахуванням усіх застережень, висловлених радою блоку "Рух-Українська правиця" до цієї Декларації 4 липня 2007 року.

Центральний провід рекомендував з'їзду УНП "доручити Костенку підписати Угоду про створення блоку за умови виконання принципів щодо утворення виборчого блоку, парафованих 7 червня 2007 року, та застережень блоку "Рух-Українська правиця" до Декларації об'єднання демократичних сил від 4 липня 2007 року".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування