Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко й Луценко вимагають від Бойка розкрити методику

Середа, 1 серпня 2007, 16:11

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" вимагає від міністра палива та енергетики Юрія Бойка негайно оприлюднити інформацію про методику розрахунку ціни на газ та дані, на підставі яких прогнозується зростання ціни на газ у 2008 році.

Про це йдеться в заяві блоку щодо оголошеного урядом підвищення ціни на газ, повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Ми вимагаємо від міністра палива та енергетики... негайно оприлюднити інформацію про методику розрахунку ціни на газ, дані, на підставі яких здійснюється прогнозування зростання ціни на газ у 2008 році та припинити порушувати закон", - сказано в заяві.

Так блок реагує на те, що 31 липня Бойко "оприлюднив власний прогноз щодо зростання в 2008 році ціни на імпортований в Україну газ на 10%", а 1 серпня "безсоромно на всю країну заявив про те, що усі переговори про встановлення нової ціни на газ для України і надалі проходитимуть "за закритими дверима".

НУ-НС наголошує, що уряд Януковича не виконав обіцянку перед українським народом про забезпечення країни дешевим газом, з якою Партія регіонів йшла на парламентські вибори 2006 року.

"У той же час, ми вкотре бачимо не лише нездатність забезпечити Україні стабільну ціну на імпортований природний газ, а й подальше приховування арифметики її розрахунку", - сказано в заяві.

"Наша Україна - Народна Самооборона" заявляє, що намагання Міністерства палива і енергетики приховати від людей інформацію щодо перебігу газових переговорів грубо порушує закон "Про інформацію" в частині прав громадян отримувати інформацію про діяльність органів влади.

У демблоці переконані, що "інформування людей про стратегічні для їх життя питання є обов’язком чиновника, найнятого ними на службу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування