Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборча кампанія стартувала

Четвер, 2 серпня 2007, 09:09

2 серпня в Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія до позачергових виборів у Верховну Раду, призначених на 30 вересня.

Згідно з указом президента Віктора Ющенка від 31 липня цього року, позачергові вибори призначені "у зв’язку з неповноважністю Верховної Ради та достроковим припиненням її повноважень".

Цей указ доповнює аналогічний попередній, від 5 червня, словами про неможливість відновлення повноважень парламенту, "що спричинило дострокове припинення повноважень Верховної Ради".

Крім того, указ визначає, що Центральна виборча комісія має забезпечити підготовку і проведення виборів 30 вересня, починаючи з 2 серпня.

Очікується, що з початком виборчої кампанії ЦВК затвердить і оприлюднить план заходів із підготовки й проведення виборів.

Водночас, на початок серпня заплановані партійні та міжпартійні з’їзди основних учасників політичного процесу – партій та блоків, які братимуть участь у виборах.

2 серпня відбудуться з’їзди Народного Руху України, партії "Пора" та третій з’їзд "Народного союзу "Наша Україна", після якого планується підписати угоду про створення виборчого блоку "Наша Україна – Народна самооборона", а також з’їзд Комуністичної партії.

4 серпня відбудуться з’їзди Партії регіонів та Соціалістичної партії.

5 серпня, за інформацією представників БЮТ, відбудеться міжпартійний передвиборчий з’їзд Блоку Юлії Тимошенко.

На 7 серпня заплановано з’їзд блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Також, як відомо, у перших числах серпня планують провести свої з’їзди партії "Батьківщина", "Реформи і порядок", Українська народна партія, Конгрес українських націоналістів та Християнсько-демократична партія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...