Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще раз "розкатав" уряд Януковича і покликав усіх на вибори

Вівторок, 7 серпня 2007, 13:15

Президент Віктор Ющенко різко розкритикував дії уряду Віктора Януковича протягом останнього року і заявив про неприйнятність результатів його діяльності.

Свою позицію глава держави озвучив під час виступу на міжпартійному з'їзді блоку "Наша Україна – Народна самооборона" у вівторок.

Він відзначив зменшення темпів зростання реальних доходів громадян, сповільнення росту зарплат, зростання комунальних та споживчих затрат, загрозу епідемії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу і відсутність фінансування української книги.

"Нас привчають читати чужі книги, потихеньку привчають читати чужою мовою, нас потихеньку привчають формувати неукраїнську політику. Я запитую: якої держави цей уряд, в яких інтересах, інтересах кого він працює?", - заявив Ющенко.

"Мене обурює злочинна зухвалість і недбальство, з якими урядовці ставляться до життя і безпеки українських громадян", - додав він, звернувши увагу "на 8 великих аварій, що сталися на транспорті і які, по суті, стають плановими".

"Згорнута відкрита приватизація. Відбувається повзуча тінізація приватизаційних процесів. Україна забула, що таке відкритий конкурс", - продовжив Ющенко і заявив, що "ні як президент, ні як громадянин" не приймає таких результатів роботи.

Під час виступу президент ще раз пояснив свої дії щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради п'ятого скликання і призначення позачергових виборів.

"30 вересня український народ зробить свій вільний, демократичний і чесний вибір", - зазначив Ющенко.

"Я твердо гарантую, що виборча кампанія відбудеться чесно, демократично і прозоро, як того вимагає Конституція і закони України", - заявив він.

Ющенко запевнив, що "як президент жорстко" контролюватиме дотримання прав і свобод людей і не допустить "жодного незаконного тиску на виборця чи ЗМІ".

"Закликаю (всіх громадян) взяти участь у голосуванні, зробити власний, осмислений вибір. Прошу вас бути небайдужими і, безумовно, відповідальними. Я вірю, що переможе мудрість українських людей, український народ", - завершив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: