Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не змогла заборонити "домашні фальсифікації"

Середа, 8 серпня 2007, 09:09

Центральна виборча комісія не змогла затвердити форму заяви виборців, у якому вони просять надати право голосування вдома.

За прийняття проекту постанови "Про форми виборчих документів на позачергові вибори народних депутатів України 30 вересня 2007 року" проголосували тільки 7 із 15 членів комісії (при необхідних 8).

Основна дискусія стосувалася зобов'язання виборців вказувати в такій заяві документ, що свідчить про їхню тимчасову нездатність пересуватися, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Пропозицію внести такий пункт у заяву вніс член Центвиборчкому Андрій Магера. Його підтримали члени комісії Юлія Швець і Жанна Усенко-Чорна.

Водночас проти такої пропозиції виступили члени комісії Юрій Донченко, Михайло Охендовський і Тамара Астахова.

На їхню думку, зобов'язання виборців вказувати даний документ, що свідчить про їхню тимчасову нездатність пересуватися, звужує права виборців.

У зв'язку з неприйняттям такої постанови глава ЦВК Володимир Шаповал зняв його з розгляду і зазначив, що воно буде розглянуто членами комісії найближчим часом.

Як повідомлялося раніше, Блок Юлії Тимошенко має намір просити президента Віктора Ющенка підписати указ, згідно з яким для голосування вдома потрібно буде надавати довідку про стан здоров'я, щоб зробити неможливими маніпуляції з таким голосуванням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування